Tlf.: 78 75 28 16 | Email: info@hgf.dk

Hvornår skal der laves en medhjælperforsikring?

Der er nogle helt faste regler for hvornår der skal oprettes en medhjælperforsikring. Når den handicappede skal ansætte medhjælper efter §95 og 96 anses den handicappede som arbejdsgiver. Der skal derfor oprettes en medhjælperforsikring, med følgende dækninger.

  1. Arbejdsskade
  2. Ansvarsskade
  3. Rejseforsikring for medhjælper

1. Arbejdsskade

Arbejdsgiveren skal sørge for, at de ansatte er sikret erstatning, hvis de bliver ramt af arbejdsulykker eller erhvervssygdomme.

For at gøre denne pligt overkommelig for den enkelte arbejdsgiver, har lovgivningen pålagt alle arbejdsgivere pligt til at tegne arbejdsskadeforsikring og forsikring mod erhvervssygdomme. Samtidig er det ved lov fastlagt, hvor meget der skal betales i erstatning i tilfælde af den ansattes tilskadekomst.

Hvis arbejdsgiveren ikke har tegnet den lovpligtige forsikring, kan han idømmes en bøde, og i tilfælde af en ansats tilskadekomst vil han komme til selv at betale erstatningen, der dog i første omgang lægges ud af arbejdsskadestyrelsen.

2. Ansvarsskader

Efter en gammel – men endnu gældende – bestemmelse i Christian V’s Danske Lov hæfter en arbejdsgiver for de skader, som ansatte kan komme til at lave over for andre i forbindelse med arbejdets udførelse.
Sender man sin medhjælp til købmanden efter varer, og han under dette arbejde ved f.eks. klodset adfærd kommer til at forvolde skade på købmandens eller andre kunders person eller ting, er man som arbejdsgiver forpligtet til at erstatte skaden.

3. Rejseforsikring for medhjælp

Dette er en helt speciel dækning. Når en handicappet rejser til udlandet sammen med en eller flere medhjælpere, er den handicappede selv dækket af sygesikringen efter dennes regler. Medhjælpen er imidlertid ikke dækket, da hans rejse ikke er en ferierejse, men arbejde. Dette forsikringsbehov dækkes af HGF’s rejsedækning, der dækker omkostninger ved sygdom, hjemtransport og udsendelse af en medhjælper som afløser for den syge eller tilskadekomne. Forsikringen dækker medhjælperne i de timer, som de arbejder for den handicappede dog maksimalt i de bevilligede antal timer pr. døgn.

HGF's medhjælperforsikring

Mere om vores medhjælperforsikring her

Læs mere om vores andre forsikringer

Ring gerne og hør mere på 70 23 63 61

Vi sidder klar ved telefonerne:
Mandag – fredag 8.30 – 16.00

Kontakt HGF
Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak om hvordan vi kan hjælpe dig.

BACK

Vi anvender cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse på vores site.

Læs mere